Fietskleding

Wielerkleding: om de weg mee op te gaan

Wielrennen is een sport die ontzettend populair blijft in onze contreien. Dat is overigens ook volkomen terecht: niet alleen is het een sport die een bijzonder sociaal gebeuren kan zijn, bovendien is het gewoon ook een handige manier om toch die conditie te behouden. Maar de weg op gaan en nieuwe wegen ontdekken kan je natuurlijk niet doen zonder de juiste kleding. Wielerkleding is dan ook een niet te onderschatten onderdeel van wielrennen.

De kleren maken de man

Als je vlug een kijkje neemt op sport44.com zie je meteen dat er heel wat wielerkleding en andere accessoires op de markt te vinden is. Logisch ook: wielrennen is een buitensport wat betekent dat de temperaturen en omstandigheden bijzonder variabel zijn. Je draagt toch niet dezelfde outfit in hartje zomer als je aantrekt op vakantie in het hoge noorden? Het spreekt dan ook voor zich dat je ook niet dezelfde wielerkleding draagt in warme als in koude omstandigheden. Foute wielerkleding kan dan ook in grote mate je prestaties en gemak beïnvloeden. Het is dan ook daarom dat we zeggen: de kleren maken de man.

Volledig je eigen ding

Wielerkleding is net hetzelfde als gewone kleding: er zijn letterlijk duizenden patronen en stijlen te verkrijgen. Er zijn zomer- en wintercollecties tot echte designstukken. Het assortiment dat je kunt terugvinden op sport44.com licht al zeker een tipje van de sluier op. Dit veelzijdige aanbod zorgt er natuurlijk ook voor dat je bij wielerkleding in de eerste plaats gewoon je eigen persoonlijkheid volgen moet. Jij maakt toch zelf je eigen stijl of niet soms?