Merken

Moncler: legendarische jassen

Het legendarische merk Moncler werd in 1952 opgericht in Grenoble en begon quasi meteen met de verkoop van donsjassen die in de jaren die komen zouden het uithangbord van de onderneming zouden worden. Waar het in de beginjaren vooral arbeiders waren die zich warm hielden met deze kwaliteitsvolle donsjassen veranderde dat vanaf Alpine skiƫrs de producten ontdekten. Met enkele simpele aanpassingen aan het originele ontwerp was de beroemde Moncler jas geboren.

Meer dan de ski

Laten we een open deur intrappen: Moncler jassen zijn onlosmakelijk verbonden met de ski sport. De steeds toenemende populariteit van deze tijdsbesteding in winterse tijden heeft het merk zeker en vast geen windeieren gelegd. Samen met de sport werden ook de jassen steeds populairder. Maar de bal ging pas helemaal aan het rollen toen Moncler opgemerkt werd door de modewereld. Een modewereld die in de jaren tachtig sportjassen volledig zag doorbreken. Moncler voerde weer enkele aanpassingen door in hun assortiment en uiteindelijk werd zelfs een zomercollectie gelanceerd. Benieuwd naar de verschillende collecties? Je kan ze op Oger.nl terugvinden.

En een tikje Italiaans

In 1993 werd de Moncler groep overgenomen door de Italiaanse producent van sportkleren Pepper Industries dat nog wat later opging in een consortium rond Remo Ruffini. Deze Italiaanse invloed heeft ongetwijfeld zijn belang gehad in de verdere evolutie van Moncler. Het is dan ook niet toevallig dat de zomercollectie en de grote stap richting de modewereld na de overname kwam. Zo werd in 2002 zelfs een heuse couture collectie voorgesteld door Moncler!